Στιγμιότυπο 2016-08-04, 5.59.45 μμ

Αφορμή, μια, ας πούμε, καλών προθέσεων εκπομπή στην τηλεόραση.Κι ενα άκρως κακοποιητικό , ταχα μου ραπ τραγούδι . Αιτία ο διαχωρισός της πορνείας απο το trafiking.Λές και σε μια εκπομπή μπορεί να διαφυλαχτεί μια ζωή κάτω των 20,ανάμεσα σε θέματα για τη νύχτα ,με φουρνάρηδες,σκουπηδιάρηδες, και διεμφυλικά άτομα.Σ εναν αχταρμά όλα.Πάλι θύμωσα.Πάλι μιλούσα με την τηλεόραση.Αριθμοί, κι άλλοι αριθμοί.Νταβατζήδες,κορίτσια-παιδιά,μαστροποί,προστάτες ταχα μου δήθεν και μια πολιτεία εν πλήρει αχρηστία.

Ενα χωμάτινο δρομάκι απότομο, με απότομη στροφή.Να χάνεται το αυτοκίνητο ανάμεσα απ τα δέντρα γρήγορα μη και δεί κανένας συμπολίτης κατά που πάει.Αυτό το δρομάκι,αυτή η στροφή οδηγούσε και αλλού.Αλλά η ενοχή,βάζει φτερά στα γκάζια.Χαμηλώνει το σβέρκο. Δυο τρία σπίτια.Με τις αυλές τους.Αλλες περιποιημένες , άλλες οχι.Έντονα τα χρώματα των εξωτερικών τοίχων και διάφορα γυναικεία ονόματα ξεπετάγονταν μέσα απο πεσμένους σοβάδες. Στο ένα αναβόσβηνε κάθε τόσο μια νέον ταμπέλα, μικρή.Σαν ντροπή.«Καινούρια κοπέλα».
Ήτοι, φρέσκο πράγμα κόσμε.Πολύ Βουλγαρία.Μια κόπια όλες.Αλλά η φωτεινή επιγραφή, έκανε δουλειά. Ούτε απο την Αλβανία , πόσω μάλλον δε απο Ρωσία ή Ουκρανία , δεν καταδέχονται να δουλέψουν πιά στην ψωροκώσταινα. Πάνε γι άλλες πολιτείες…πιο μακρινές,πιο φωτεινές!

Μια απο αυτές –δεν μπορώ να βρώ λέξη.Πονάω που το σκέφτομαι.Μικρό κορίτσι.Οχι όμορφο,αλλά τα νειάτα κάνουν τη διαφορά.Και το χαμένο βλέμμα που στέκεται σε μια εικόνα πολύ ωρα. Προβληματικό παιδί.Το μυαλό του «πειραγμένο».Του είπαν τι να κάνει και το έκανε,χωρίς μορφασμούς.Εντύπωση; Οι πολλοί γέροι.Πάρα πολλοί.Και μισή ωρα στο δωμάτιο.Πολλά απομεσήμερα παρακολουθούσα μέσα απ τους βασιλικούς που διακοσμούσαν το παράθυρό μου,αλλά ειχαν και ρόλο καμουφλάζ.

Κομμένο το ρεύμα.Γι αυτο και άνοιγαν μετά τις 3.00,που έκλεινε η ΔΕΗ.Κομμένο το νερό.Μια «υπηρεσία» κουβαλούσε διαρκώς εμφιαλωμένα μπουκάλια.Την ειδα δυο φορές ανάμεσα απ τα μυρωδάτα φύλλα τη μικρή.Ασταθές βήμα.Μπορεί να ήταν και τσιγγάνα.Δεν παιρνω όρκο,αλλά οχι οτι έχει και σημασία.Τέσσερις φορές έμεινε έγκυος απο πελάτες.Προφυλακτικό έμπαινε μόνο μετά απο απαίτηση κάποιου πελάτη που σεβόταν τον εαυτό του και την οικογένεια του.
Την έχω τόσο ζωντανά μπροστά μου την εικόνα. Απλανές το μάτι.Έρμαιο το κορμί σε τραντάγματα και άτσαλα χέρια. Δεν μπορούσε να μιλήσει.Άναρθρες κραυγούλες σε άγνωστη γλώσα μη τυχόν και ακούσει η τσατσά απ έξω και διαμαρτυρηθεί στον νταβατζή.

Αυτό ειναι trafiking.Δεν ειναι πορνεία. Ειναι απανθρωπιά.Κλωτσιά στην ανθρώπινη ύπαρξη υποβασταζόμενη απο «παληκάρια» με κουμπούρια , αδερφές άλλων εποχών, παρωχημένες με γλοιώδη πρόσωπα και τσατσάδες με καταστραμένες ζωές.Λίγο φαντασία στο τι μπορεί να συμβαίνει σε μεγαλύτερες «επιχειρήσεις» και κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια παίρνει άλλη μορφή.Σιχαίνεσαι που ανήκεις στο ανθρώπινο είδος..Και συνήθως εν γνώσει των αρχών , ειδικά σε επαρχιακές πόλεις.Θέλησα να μιλήσω.Φώναξα, γιατί δεν κάνετε κάτι;
«Φοβόμαστε». Ολη η πόλη στα πόδια τους.Χρήμα .Πολύ χρήμα. Σ ενα χώρο αρκετά βρώμικο, σ ενα καλαθάκι λίγα προφυλακτικά χρησιμοποιημένα και τα υπόλοιπα άθικτα. Ενα κορμί απλωμένο σε κλαρωτά σεντόνια , που δεν θα ειναι ποτέ έτοιμο να αντιληφθεί πως η ζωή της πήγε στα χαμένα.
Λές κι άκουγα παιδικές φωνούλες. Απο «κατά λάθος» εκσπερματώσεις ….

Advertisements