Στιγμιότυπο 2016-04-10, 2.26.21 μμ

Ένα τεράστιο υπέροχο σπίτι με θέα τη θάλασσα. Το χρήμα άφθονο σε μια κατά τα φαινόμενα ωραία οικογένεια. Ο πατέρας ανα πάσα στιγμή πρόθυμος να βοηθήσει τα δυο του παιδιά. Η μητέρα μια όμορφη , δραστήρια Ελληνίδα μάνα.

Ο γιός , οχι ανοιχτά ομοφυλόφιλος.(Θα καταλάβετε γιατί το τονίζω.) Ίσως γνώριζε η οικογένεια , αλλά ποιόν συμφέρει να παραδεχτεί την «πληγή» στο σπίτι του ; Κρυφά και καλά. Σε αυτά τα χαλιά των Ελληνικών οικογενειών , απορώ πως μπορούν και περπατούν γυμνά πόδια με τόσα χωμένα πράγματα απο κάτω.

Η κόρη … !Η κόρη το άλφα και το ωμέγα του σπιτιού. Πανέμορφη , κατάξανθη. Αρκετά ψηλή με ενα κορμί που δεν υπήρχε περίπτωση να μη το ζηλέψει γυναίκα και να μην το ποθήσει αρσενικό. Κοκέτα με υπερβάλοντα ζήλο. Από αυτά τα κορίτσια , τα κακομαθημένα; καλομαθημένα ; που δεν της χάλαγε κανείς χατήρι , που η μόνη τους έννοια ήταν το μαλλί , το ντύσιμο , το στήσιμο , ο γκόμενος , οι καφετέριες , το κλάμπ , το ανάκλινδρο και το άψογα βαμμένο νύχι.

Ειδικά το νύχι. Αν έσπαγε κάποιο απο άτσαλη κίνηση , είχαν πένθος στο σπίτι για δυο μέρες οικογενειακώς, μου είπε χαριτολογώντας ο φίλος μου , ο γιός ντε , για να δώσει το μέγεθος της υπερβολής και της βολεμένης ,απαίδευτης κοπέλας.

Ώσπου ήρθαν τα πάνω κάτω. Μια νύχτα ,λίγο πριν κάνει δυναμική την παρουσία του το καλοκαίρι , 3 μετανάστες σκούρου χρώματος έβαλαν στο μάτι τη μητέρα καθώς γύριζε στο σπίτι.
Προσπάθησαν να της αρπάξουν την τσάντα και οτι κόσμημα φορούσε.Τρία χρόνια περίπου πρίν , που δεν φοβόμασταν και τόσο πολύ τη νύχτα. Δεν κάναμε σύσκεψη με τον εαυτό μας πως και με τι θα κυκλοφορήσουμε στο δρόμο.

Δεν την έδινε. Την σάπισαν στο ξύλο. Κατάγματα σε όλο το σώμα και αμέτρητοι μώλωπες. Έσπασε το σαγόνι. Παραμορφώθηκε το όμορφο πρόσωπο. Ηταν σχεδόν αδύνατον να επανέλθει στην αρχική του μορφή , όπως αποφάνθηκαν δεκάδες γιατροί. Αμφέβαλαν αν θα ζήσει με τόσα τραύματα.Το μίσος είχε πάρει τη χειρότερη μορφή του.

Τα κατάφερε.Επιβίωσε. Δεν πιστεύω να επανήλθε η ψυχή της ποτέ εκεί που την έχασε εκείνο το ανοιξιάτικο βράδυ.Δεκάδες χειρουργικές και πλαστικές επεμβάσεις.

Το μεγαλύτερο σοκ το έπαθε η μικρή. Τεράστια αδυναμία στη μητέρα. Δεν μπορώ ούτε δεπτερόλεπτο να έρθω στη θέση της. Ούτε ενα δεπτερόλεπτο.

Δεν ξέρω και απο τάκτ δεν ρώτησα πόσος χρόνος χρειάστηκε για να πάρει αυτό το αλαβάστρινο κορίτσι μια απόφαση που σίγουρα άλλαξε τη δική της ζωή και των γύρω της. Έγινε ενεργό μέλος της χρυσής αυγής. Χωρίς φόβο και με πολύ πάθος.

Η πρώτη αβίαστη σκέψη ειναι, αναμενόμενο. Έφυγε το χρυσάφι απ το κεφάλι. Γουλί. Γιατί όπως την δασκάλεψαν , ο εχθρός πρώτα απ τα μαλλιά θα σε πιάσει. Εξαφανίστηκε το βερνίκι απ τα λεπτεπίλεπτα δάχτυλα. Αγρίεψε το βλέμμα, σκοτείνιασε.Βρήκε στόχο στη ζωή , από τρία εγκληματικά στοιχεία. Εχθρός οι μετανάστες πιά. Το ρόπαλο πήρε τη θέση της chanel. Εύκολη απόφαση όταν βλέπεις τη μάνα σου να μπαινοβγαίνει σε χειρουργεία 3 χρόνια σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Εύκολη; Ειναι απο τις λίγες φορές που δεν μπορώ να απαντήσω. Αναρωτιέμαι αν της ειπε κανείς σε τι άσχημους ατραπούς μπαίνει. Ο αδελφός δεν μπορούσε. Ήταν ήδη στη μαύρη λίστα. Οι φίλοι; Έμεινε κανείς; Κι αν έμεινε ήταν «όμοιος» της; Ομοιοπαθής; Έτσι χαλουγούν; Περιμένουν στη γωνία τα θύματα για να δώσουν συμπαράσταση;

Βλέποντας σήμερα την προπαγάνδα που γίνεται απο media και κόμματα , λές και ανακάλυψαν σήμερα το φαινόμενο , σκέφτομαι , πως τολμάμε να σκεφτόμαστε οτι έχουμε ελπίδα για κάτι καλύτερο; Δεν έχει πάτο η υποκρισία που ζούμε στις μέρες μας.

Αυτό το κορίτσι και πολλά άλλα , κατέστρεψαν τη ζωή τους γιατί κάτι κομματόσκυλα άφησαν να υφέρπει ενα φίδι τεράστιο απο κάτω μας , χωρίς να τους βολεύει να κάνουν κάτι γι αυτό. Δικά τους παιδιά ειναι και αυτοί και η κοπέλα της ιστορίας.

Δεν γνωρίζω αν μπορεί πλέον να δεί το ανούσιο του πράγματος και να ξαναγυρίσει εκεί που ανήκει. Ίσως ειναι αργά.Ίσως έπεισε τον εαυτό της οτι το ξυρισμένο κεφάλι της «πηγαίνει» περισσότερο.
Αυτό που θα ήθελα να τη ρωτήσω , αν ειχα την ευκαιρία , ειναι το εξής.
Αν έβαψε τα χέρια της με αίμα αυτά τα τρία χρόνια. Και αν ναι , απάλυνε ο πόνος;
Αισθάνεται δυο φορές προδομένη απο την δεύτερη οικογένεια που υιοθετήθηκε;

Απο όποια πλευρά και να το δείς , η βία θα φέρει βία. Αλλά δεν λέω και κάτι καινούριο…

Ποιός μπορεί να σώσει ενα κορίτσι που η ζωή της ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα και της τα έκαναν αγκάθια κοφτερά ;
Που να δώσεις άφεση και που ανάθεμα…

Advertisements