Στιγμιότυπο 2015-12-23, 6.29.03 μμ

Αρνηθήκαμε για ακόμη μια φορά να δώσουμε ταυτότητα για να μπούμε στη Βουλή.Φυσικά οχι με αναρχική αιτιολογία,αλλά περισσότερο απο αλλού, εκεί μπορούμε να περάσουμε το μήνυμα της δυσκολίας του να επιδεικνύεις ταυτότητα,όταν η εμφάνιση σου δεν συνάδει με το όνομα αυτής.Εγω θα μπορούσα να δώσω καθότι φέρω γυναικεία ταυτότητα μετά τον επαναπροσδιορισμό του φύλου μου.Το ίδιο και δύο φίλες «απο φύσει» γυναίκες.Αλλά δεν το κάναμε ως συμπαράσταση στον αγώνα μας.

Εννέα ώρες περίπου.Ομολογώ ειναι εμπειρία να βρίσκεσαι εκεί που οργανώνονται, δημιουργούνται,καλυτερεύουν ή καταστρέφονται ζωές απο ανθρώπους που εμείς τους δίνουμε την εξουσία.
Τρανό παράδειγμα και αρκετά ειρωνικό,εμείς ψηλά και απέναντι ακριβώς αλλά «χαμηλά» η Χρυσή Αυγή.Τρομακτικό το θέαμα.
Ξεπέρασε για ακόμη μια φορά κάθε ανθρώπινη προσδοκία η ομιλία του Χρήστου Καραγιαννίδη.Μεστός,δεικτικός,»ενοχλητικός».
Τραγικό το ΚΚΕ με αποκορύφωμα την απουσία της Λιάνας Κανέλλη.
Έκπληξη η Νεα Δημοκρατία με τα πολλά ναι επι της αρχής.
Ενας ΣΥΡΙΖΑ , όπως μας ειχε παρουσιαστεί στην αρχή του.Ονειρεμένος.Μακάρι να μπορούσε να δώσει αυτή τη χαρά σε χιλιάδες ανθρώπους,για τα δικά τους προβλήματα.
Μνεία στην Βασιλική Κατριβάνου,που παλεύει πολύ καιρό με αυτή την υπόθεση και οχι μόνο.
Συγκίνητική η Βαγενά ,που ξεκίνησε το λόγο της με τον πρόσβατα αδικοχαμένο Μηνά Χατζησάββα.
Αηδία στο άκουσμα και μόνο των άναρθρων κραυγών ενός βουλευτή των φασιστών-δεν θέλω καν τ ονομα του να γράψω-που διάβασε το ποίημα του βασισμένο στην υποκρισία που διέπει τους φανατικούς «φοβικούς».
Μετά απο δυο ωρες περίπου καταμέτρησης-πάρα πολλά άρθρα-,γύρω στις 2 τα ξημερώματα ανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής τα αποτέλσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας.194 υπέρ…
Δεν άκουσα τα παρακάτω… Χειροκροτήματα.Σηκωθήκαμε όρθιοι με τους λίγους εναπομείναντες βουλευτές και γιορτάζαμε παρέα. Τι;
Τη βελτίωση της ζωής πολλών ανθρώπων που έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα, όπως τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.Απροπό ήταν και ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ζήτησε πολιτικό γάμο.
Περήφανη βγήκα στο κρύο αντηχώντας στ αυτιά μου η φράση «ταυτότητα φύλου» , απο πολλά στόματα βουλευτών. Κυβερνητικών και μη.
Μαρίνα Γαλανού η ιστορία έρχεται να σε συναντήσει. Κοίτα να εισαι όμορφη γιατί θα σε γράψει στα κατάστοιχα της.
Μη νομίσεις.Ειδα αρκετές φορές που γυάλισαν τα μάτια σου δίπλα μου.Κι εκείνο το χαμόγελο θα γίνει γέλιο..σύντομα.

Advertisements