Στιγμιότυπο 2015-12-08, 10.27.07 μ.μ.

Η Ταμάρα Άντριαν, στις 6 Δεκεμβρίου 2015, έγινε ανοιχτά η πρώτη λαϊκή διεμφυλική εκπρόσωπος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας. (Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από την Ταμάρα Άντριαν.)
Η δικηγόρος της Κυριακής έγινε η πρώτη φανερά διεμφυλική λαϊκή εκπρόσωπος της Εθνικής συνέλευσης της Βενεζουέλας.
Η Λαϊκή βούληση, (Popular Will), ένα σοσιαλιστικό κόμμα αριστερών τάσεων που είναι υπέρ-ΛΟΑΤ, ανακοίνωσε μέσω της διαδικτυακής σελίδας του στο Τουίτερ (Twitter) ότι η Ταμάρα Άντριαν είχε εκλεγεί με σκοπό να αντιπροσωπεύσει το Καράκας, πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.
Ο πρόεδρος του εθνικού εκλογικού Συμβουλίου, Τιμπισέι Λουσίνα, ανήγγειλε στο ενωμένο κυβερνητικό Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας ότι η αρχηγία του προέδρου Νίκολας Μαντούρο έχασε την πλειοψηφία της στην εθνική συνέλευση.
Ο Λουσίνα δεν έχει αναγγείλει ακόμα τα επίσημα αποτελέσματα των μεμονωμένων φυλών.
«Δεχόμαστε τα αποτελέσματα όπως είναι.» ανέφερε ο Μαντούρο στους υποστηρικτές στο Καράκας αφότου ο Λουσίνα ανήγγειλε τα αρχικά αποτελέσματα.
Οι εκλογές της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν ενάντια στο σκηνικό μιας οικονομικής κρίσης στο πλούσιο σε πετρέλαιο νότιο αμερικανικό έθνος που έχει προκαλέσει τις χρόνιες ελλείψεις των βασικών αγαθών και της αυξανόμενης πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας.
«Οι άνθρωποι αναμένουν στη γραμμή για ώρες – οκτώ, εννέα ώρες, προκειμένου να αγοράσουν ένα κοτόπουλο ή για να αγοράσουν κάποιο είδος κρέατος.» ανέφερε νωρίτερα αυτόν τον χρόνο η Άντριαν στην λεπίδα της Ουάσιγκτον (Washington Blade) δεδομένου ότι συζήτησε περί της εκστρατείας της. «Είναι ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον από οικονομική άποψη και πρέπει να εξεταστεί από το Κοινοβούλιο.»
Ο γραμματέας του κράτους, Τζόν Κέρι, σε μια δήλωση του τη Δευτέρα σύγχαρε «τους πληθυσμούς της Βενεζουέλας που κατέστησαν τις φωνές τους να ακουστούν με έναν ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο την ημέρα εκλογής.»
«Οι ψηφοφόροι της Βενεζουέλας εξέφρασαν τη συντριπτική επιθυμία τους για μια αλλαγή στην κατεύθυνση της χώρας τους. Ο διάλογος μεταξύ όλων των συμβαλλόμενων μερών στη Βενεζουέλα είναι απαραίτητος για να εξετάσει τις κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις που απασχολούν τη χώρα, και οι Ηνωμένες Πολιτείες τίθενται έτοιμες να υποστηρίξουν έναν τέτοιο διάλογο μαζί με άλλους στη διεθνή κοινότητα.» είπε.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών,Τζόν Κίρμπι, ανέφερε τη Δευτέρα στην Λεπίδα, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης Τύπου του, ότι δεν είχε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την εκλογή της Άντριαν.
Η Λουίζα Ρεβίλλα Ουρσία, το πρώτο ανοιχτά διεμφυλικό πρόσωπο που εκλέχτηκε στο δημόσιο γραφείο στο Περού, την επικρότησε.
«Είμαστε πολύ ευτυχείς με ακόμα μια διεμφυλική γυναίκα στην εξουσία.» ανέφερε η Ρεβίλλα στη Λεπίδα. «Το γεγονός αυτό αποτελεί έναν μεγάλο θρίαμβο.»

Μετάφραση Μαρία Καραγιαννίδη

Advertisements