Image

 

Ένας εκπληκτικός θεατρικός μονόλογος ,γραμμένος απο μια καθηγήτρια κοινωνιολογίας – και όχι μόνο – μετά απο σαράντα χρόνια διδασκαλίας σε μαθήματα εντός ύλης , αποφάσισε να γράψει για  «Μαθήματα εκτός Υλης». Κάτι θα ξέρει παραπάνω για να ¨αποποιείται¨  τα εντός…! 

Είχα την τύχη και την πρόκληση να παίξω αυτό τον μονόλογο στο Μέγαρο Υπατία , μετά απο την παρότρυνση της ιδιοκτήτριας του μεγάρου , Χρυσάνθη Κωνσταντακάτου. Τώρα κυκλοφόρησε και σε βιβλίο. Μαθήματα ζωής, αξιοπρέπειας κι ενα υπέροχο δώρο για τις γιορτές. 

«Τα μαθήματα εκτός ύλης,δεν δίνουν απαντήσεις.Είναι μαθήματα στους χτύπους της καρδιάς. Ανάσες στους δύσκολους καιρούς.Πυγολαμπίδες που αχνοφωτίζουν.Ερωτηματικά αναπάντητα που παραμένουν αναπάντητα…,γιατί οι χτύποι της καρδιάς είναι απρόβλεπτα ανατρεπτικοί στην κανονικότητα τους…»

 

«Με τα παρακάλια συμβιβάζεστε, μονάχα που τότε ακόμη δεν το ξέρετε…» 

«Συμβιβαζόμαστε κάνοντας το χατήρι του ενός και του άλλου.Συμβιβαζόμαστε υποκύπτοντας στον φόβο που μας παραλύει .Συμβιβαζόμαστε συχνά με την εξουσία, γιατί αν συμβιβαστείς με την εξουσία….είναι πολλά τα λεφτά αγαπούλα «