Χμμ…από μόνος του ο τίτλος είναι άκυρος. Δεν υπάρχει τέλειος άντρας ή τουλάχιστον, δεν μαθαίνεται πώς να γίνεις κάτι τέτοιο.
Με μια πιο γενική σκέψη, αν το πιάσω από την αρχή, καλός εραστής θεωρείται αυτός που ικανοποιεί το ταίρι του. Εφήμερο, η νόμιμο ή μόνιμο.
Οπότε ή το ’χεις αγόρι μου ή δεν το ’χεις. Η καλύτερη μαιτρέσα να σου κάνει ιδιαίτερα, αν στον αριθμό 69 προσπαθείς να βγάλεις τετραγωνική ρίζα, το έχεις χάσει το θέμα.
Σαφώς δεν γίνεται να εκφραστώ εκ μέρους όλων των γυναικών. Έλα όμως που κάθε γυναικεία κουβέντα κάπως έτσι αρχίζει ή εκεί καταλήγει. Στον καλό εραστή. Με ένα πακέτο χαρακτηριστικών όμως.
Πώς θέλουν οι περισσότερες γυναίκες τον άντρα;
Θέλουν να είναι το λιγότερο, όμορφος. Ευγενικός φυσικά και πάνω απ’ όλα ανοιχτοχέρης. Τα καβούρια αρέσουν μόνο πάνω στα βράχια.
Να είναι αψύς με μορφή αγγέλου. Να σε γδύνει αργά…να ντύνεται γρήγορα. Πάντα να σου φέρνει κάτι όταν έρχεται να σε συναντήσει.
Διακαής πόθος το τελευταίο δώρο να είναι μονόπετρο. Έχω δει απ’ τα πιο ευτυχισμένα χαμόγελα σε λούνα παρκ, όταν της φόρεσε ο αγαπημένος της το πλαστικό δαχτυλίδι που κέρδισε σε ένα παιχνίδι.
Να φοράει τη σωστή κάλτσα. Ποια γυναίκα δεν κοίταξε την κάλτσα στο πρώτο ραντεβού;
Να μην περιποιείται πολύ τον εαυτό του, γιατί είναι ύποπτες και οι εποχές. Αλλά παρ’ όλα αυτά, να είναι πεντακάθαρος, να μην πετούν οι τρίχες στο στέρνο σαν καμένο δάσος, τα νύχια στην εντέλεια και τα μαλλιά στυλιζαρισμένα.
Το να σου ανοίγει την πόρτα, το αφήνουμε. Είναι παλιάς κοπής.
Αν πάει να σου πλύνει τα ποτήρια στο νεροχύτη, ως άλλη Μπρίτζετ Τζόουνς θα χοροπηδάς απ’ τη χαρά σου πίσω από την πλάτη του. Ας μην το παρακάνει μόνο, γιατί δεν θα πείσει και κανέναν.
Αν κατέχει τα μυστικά της μαγειρικής, τότε πλησιάζει το ιδανικό. Μπορείς όμως να τρως συνέχεια τα υπέροχα φαγητά του με το φόβο να γίνεις τόφαλος;
Επανέρχομαι λοιπόν.
Τέλειος άντρας δεν υπάρχει. Μόνο σωστός άντρας. Η κάθε γυναίκα βρίσκει στο πρόσωπο του συντρόφου της τον δικό της Πυγμαλίωνα, Ρωμαίο, Τριστάνο, Καίσαρα ή αλήτη, ας μην είναι λαίδη η ίδια.
Υπάρχουν όμως σωστοί άντρες;
Καταρχάς, κάθε άντρας θα δώσει εκεί μόνο που θέλει να δώσει.
Το κορμί του παντού ή σχεδόν παντού.
Τα λεφτά του όπου νομίζει ότι θα πιάσουν τόπο. Ποτέ χωρίς αντάλλαγμα. Η ηδονή που νοιώθουν – απ’ τη φύση τους – αν τους έχεις ανάγκη ή δουν πως χρειάζεσαι την προστασία τους, είναι εμφανής σχεδόν σε όλους.
Την καρδιά του θα την ανοίξει μόνο αν δεν του κάτσεις από το πρώτο βράδυ. Γιατί αν του κάτσεις, μάλλον θα σε θεωρήσει τσουλί. Άσχετο αν γι αυτό σε πλησίασε.
Αν αποφασίσει να ανοίξει το στρείδι, θα σου χαρίσει το μαργαριτάρι. Κι αν είναι «παραγωγικός» έως και κολιέ φτιάχνεις.
Σε περίπτωση που το μυαλό του στροφάρει γρήγορα, θα σου κάνει τερτίπια. Θα παίξει. Θα γοητεύσει. Θα κατακτήσει.
Αν το στροφόμετρο έχει μικρό κοντέρ, θα βρει άλλους τρόπους να σε κερδίσει. Θα γίνει σαν και σένα. Γυναίκα. Αλλά ο κουτοπόνηρος άντρας είναι ό,τι χειρότερο.
Ο μαλάκας άντρας θα σε βγάλει έξω προς επίδειξη. Ο σωστός άντρας θα «φτιαχτεί» όταν όλα τα αντρικά βλέμματα είναι καρφωμένα στο μπούστο σου.
Ο σωστός άντρας, θα ασχοληθεί περισσότερη ώρα μαζί σου στο σεξ, γιατί όντως είναι διπλή η ικανοποίηση του, η δική του και η δική σου δηλαδή, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μη δεις και σ’ αυτόν το βλέμμα του κόκορα. Δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά η συγκεκριμένη έκφραση εμφανίζεται ίδια πάντα, σε όποιο χρώμα ή σχήμα ματιών τη δεις.
Τουλάχιστον όμως προσπάθησε. Αξίζει ένα νιαούρισμα.
Γιατί υπάρχει και το απολωλός που θα πέσει πάνω σου κοιτώντας το μαξιλάρι, θα κάνει δέκα, άντε είκοσι πους- απς και μετά θα θέλει αγκαλίτσα ενώ εσύ θα κοιτάς το ταβάνι.
Τι φταίει αυτός; Είπαμε. Ή το ‘χει ή δεν το ‘χει.
Τελικά πιστεύω, πως σωστός άντρας είναι αυτός που σέβεται όποια έχει δίπλα του. Και η λέξη σεβασμός κολλάει και χωράει παντού. Και στην κρεβατοκάμαρα. Ειδικά στην κρεβατοκάμαρα.
Το ρητό «Κυρία στο σαλόνι, πουτάνα στο κρεβάτι» αφορά μόνο εμάς τις γυναίκες. Είναι δικό μας deal αυτό, προσωπική μας υπόθεση. Εκείνοι είναι υποχρεωμένοι να σέβονται και την πουτανιά που θα μοιραστούμε μαζί τους στο κρεβάτι .

Advertisements